Danmarksgade

Materialer

Kinesisk sort basalt og kinesisk lysegrå granit samt betonfliser med frilagt overflade af søsten. Omkring træer er der brugt hårdt træ, og på legearealer er der brugt grus. Omkring skibet og på sejlet er der etableret effektbelysning og kabelskabene er skjult i specialfremstillede maritime ruf.

Placering i byen
Danmarksgade er placeret i den nordlige del af byens centrum, umiddelbart i forlængelse af den eksisterende gågade fra midt 80'erne.

Realisering
Samarbejde mellem Frederikshavn kommune og Euro-plan arkitekterne København.
Udført i 2007.


Vision og motivation
Ny generation gågade.

Visionen var at skabe en bedre og mere sammenhængende by med flere oplevelser, i særdelseshed flere oplevelser med fokus på børn og unge.
Byrummet har sit helt eget særpræg, der understøtter og styrker byens identitet som havneby. Det maritime er afspejlet i rummets udtryk – både i form, farve og materialevalg.
I Frederikshavns nye gågade understreges tilknytningen til havet. Skibet - stævnen der bryder vandet, roret, sejlet og agterdækket med vand omkring - gør en gåtur i Danmarksgade Nord til en oplevelse, hvor liv og leg bliver forenet i byens centrum.
Børnene udfordres i den nye gade.
Kirkepladsens nye spændende belægning og belysning binder gågaden i nord flot sammen med den eksisterende gågade. Vi har en gågade, der ikke blot ser godt ud. Gågaden er stedet, hvor der er rart og sjovt at være – dér hvor livet leves.


luk næste
© www.juulfrost.dk Refshalevej 147 - 1432 København K T +45 32 95 95 78 F +45 32 95 95 79 E byensrum@juulfrost.dk