Jomfru Ane Parken

Materialer
Færdselsarealer: Promenader, veje og cykelstier af asfalt. Fortove, heller og kantning af vejarealer granit. Betonbastioner adskiller park og vej. Udstyr: Pergola, bænke, affaldsbeholdere af cortenstål og hårdttræ.
De valgte materialer er valgt som reference til havnemiljøet og fortovets forfinede, bølgende fortovsmønstre i granit er inspireret af strandbredden.

Placering i byen
Aalborgs centrale havnefront, Strandvejen

Realisering
Konkurrence udskrevet af Aalborg Kommune i 2004, vundet i samarbejde mellem Vibeke Rønnow Landskabsarkitekter, Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S og COWI.

Vision og motivation

Med en havnepromenade genskabes forbindelsen mellem Limfjorden og byens middelaldercentrum. Det overordnede mål for omdannelsen af Aalborg Centrale Havnefront har været at skabe et attraktivt byrum, med attraktioner for alle aldre og med rum for både aktiviteter og pauser.

Havnefronten understreges for trafikanter af en gennemgående promenade og et nyt helstøbt vejanlæg i kurvet forløb. Langs havnepromenaden etableres sidde- og opholdstrapper, samt bænke og udsigtsplatforme. Samlende for området er en omhyggelig formgivning af udstyr, elementer, belysning og belægning til et helstøbt, originalt anlæg.

Byhaven, den østlige del af Jomfru Ane Parken, indrettes til ophold og aktiviteter med græsarealer, træer, græsser og blomster. Planen udformes, så det kan fungere som bagland til det planlagte havnebad. Med plads til solbadning, strandsand, liggestole og parasoller som en understøtning af havnebadets attraktionsværdi.

luk næste
© www.juulfrost.dk Refshalevej 147 - 1432 København K T +45 32 95 95 78 F +45 32 95 95 79 E byensrum@juulfrost.dk